A weekend Notting Hill: movie, flight, action!

Het is vrijdagmiddag. Ben net door de paspoortcontrole en op weg naar de gate. Vandaag eens niet in mijn herkenbare klm uniform. Maar lopend op sneakers gekleed in een jeans, T-shirt en lekker vest. Ik stap zo op de vlucht naar London. Ga een heerlijk lang weekend logeren bij goede vriendin Ellen die sinds een half jaar in de stadswijk Notting Hill woont. Luchthavens hebben eigenlijk wel iets bijzonders. Ze doen mij vaak aan een filmset denken. Je kunt bij elke voorbijganger wel een soort van script of scenario bedenken.

Passport Ticket LondonKLM flightheathrowFriends

Movie…Flight….

Tijdens de vlucht denk ik terug aan de gelijknamige film “Notting Hill” uit 1999 met hoofdrollen van Julia Roberts en Hugh Grant. Zie mezelf al struinen over Portobello Road. Thee drinken in knusse lunchtentjes. En…hoe grappig zou het zijn om die “famous” blue door uit de film te vinden? Ik land veilig op Heathrow en bedank mijn collega’s voor de fijne vlucht. Ik neem de metro naar Ladbroke Grove, de halte waar Ellen mij komt ophalen. “Mind the Gap”… Het weerzien is fijn en voel mij al meteen thuis in deze vol met groen en kleurrijke wijk.

Notting Hill Houses

Notting Hill met zijn pastelkleurige huisjes

Portobello & Hyde Park

Zaterdagochtend: rise and shine! Portobello Market is waiting! Het leuke is dat wij deze aflopen vanaf het “eind” gedeelte richting het drukkere Notting Hill Gate. Hier vind je nog veel tweede hands spullen en kleding. Het is minder druk en er zijn meer locals. Onderweg lunchen we bij Lisa’s. Maar Portobello Market zelf heeft ook een groot streetfoodplaza. Buiten onder een snelweg. Erg gezellig met muziek en veel keuze in diverse gerechtjes. Ellen neemt mij mee op een detour. We lopen richting Hyde Park. Zo vermijden we het meest toeristische gedeelte van de drukbezochte Portobello Market. Aangekomen bij Hyde Park nemen we een kijkje in het Kensington Palace. Prachtig gebouw vol historie. Het Hyde Park is een verademing in deze drukke gezellige stad. Via Kensington Church Street lopen wij terug naar huis. Kijken even bij Jamie Oliver’s Recipease, waar je o.a. kookcursussen kunt volgen. Drinken onderweg nog een Pimms op het terras van de gezellige pub Westbourne. Pimm’s is zeg maar een soort van Engelse “Sangria” erg lekker!

 

…Action!

Als afsluiter van de dag lopen we langs de vrolijk pastelkleurige huisjes naar West Bourne Park Road. Op zoek naar de bekende blauwe deur. “Ja hoor, nummer 280…!” Ik pak mijn “film”momentje en stap even in de voetsporen van Julia Roberts. We lachen als we de foto’s maken. Maar de missie is geslaagd: 280 West Bourne Park Road. Check ✔.

Been there, done that, got the picture!

Blue Door

280 Westbourne Park Road ~ The Blue Door from Notting Hill (Movie 1999)

DareSheGoes is also on KLMblog: https://blog.klm.com/a-weekend-in-notting-hill-london/

DareYouGo The Music

Get in the mood with the DareSheGoes Spotify Playlist …… >>
DareSheGoes London

DareYouGo's

Markets & Shopping Districts:

 • Spitalfields Market, 65 Brushfield Street London E1. Station: Liverpool Street
 • Brick Lane. Vintage & Street food plaza’s. London E1.
 • Columbia Road Shops & Flower Market (Sunday Only. Come rain, wind or shine!) Colombia Road, London E2.
 • Portobello Market. (http://shopportobello.co.uk)
 • Boxpark Shoreditch, 2 Bethnal Green Road, London E1
Printers & Stationers

Printers & Stationers

Tea Drinks & Food:

 • Lisa’s, 305 Portobello Road, London W10
 • Jamie Oliver Recipease, 92-94 Notting Hill Gate, London W11 (http://www.jamieoliver.com/recipease)
 • Printers & Stationers, 21A Ezrastreet, London E2
 • Albion, 2-4 Boundary Street, London E2
 • The Westbourne, 101 Westbourne Park Villa’s, London W2
 • Comptoir Libanais, 1-5 Exhibition Road, London SW7

Fun & Cultural:

 • Hyde Park
 • Kensington Palace, Kensington Gardens, London W8.
 • Electric Cinema, 191 Portobello Road. (http://www.electriccinema.co.uk )
 • Look out for fun & beautiful streetart everywhere around town.
 • Notting Hill Carnival 30-31 August 2015

 

 

 

Valerie studied Arts and loves to discover great cities, events, cultures, exhibitions, movies, concerts and lovely places around the Globe. Valerie started her Blog DareSheGoes so people can get Inspired by her Photography, choice of Music and Personal stories.

Comments are closed.