Paris…je t’aime.

DareSheGoes Paris Valerie

Vier jaar geleden besloot ik om te leven als een godin in Frankrijk. Niet voor altijd maar voor een aantal weken. Zes om precies te zijn. Ik huurde een minuscuul appartement in hartje Parijs. Rue Beauregard. 2de arrondissement. 5e verdieping. Groot 18 vierkante meter: er leven, douchen, koken en slapen. Klein, maar wel met uitzicht op de Sacre Coeur!

Dit alles om mij de prachtige Franse taal eigen te maken. Elke dag zes uur Franse les. Maar ook om er te genieten. Gewapend met reisgids on tour in de stad d’amour. Zo ontmoette ik mijn favoriete wijkjes. Ieder met hun eigen charme. Hun eigen verhalen.
On y va!

DareSheGoes-Paris Montmartre

Het dorpje in de stad.

Montmartre. Ik proef hier de nostalgie. Doe mijn ogen dicht. Droom. Hier voel ik de sfeer van de Moulin Rouge, het straatleven. Edith Piaf. Ik geniet van een prachtig uitzicht over de hele stad bij de Sacre Coeur. Hier kun je Parijs echt inademen. Verliefd worden. Heerlijk lunchen op knusse terrasjes. Winkelen op de rue des Abbesses.

DareSheGoes-Paris kaartjes PiafDareSheGoes-Paris Montmartre terras

Kunstzinnig en Mysterieus.

Alsof je door een kunstgeschiedenis boek wandelt. Zo voelt St.Germain voor mij. Sta even stil bij een huis, 14 rue des grands Augustins. De plek waar Picasso zijn meesterwerk Guernica voltooide. Weer doe ik mijn ogen even dicht. Ik droom weg bij de gedachte van zijn atelier. Dat meters lange en hoge doek. Lach. Struinend loop ik vanuit St Germain een stukje langs de Seine. Stalletjes met oude modetijdschriften trekken mijn aandacht. Koop een stukje histoire. Ik voel de stad, ruik haar. De Notre Dame markant aan de Seine.

DareSheGoes-Parijs Seine covers

Van Le Marais naar Bastille.

Omdat ik van vintage en design hou is Le Marais een uitstekende wijk om telkens weer te bezoeken. Ontelbare boetiekjes. Mijn inspiratie wordt geprikkeld. De drukke rue des Rosiers als kloppend hart in de jodenwijk. Via het mooie Place des Vosges loop ik richting Bastille. Mijn bezoek aan Parijs is compleet bij 13 rue de Charonne. Bestel er op mijn beste Frans een heerlijk wijntje. Bekijk de handgeschreven menukaart. Geniet.

Telkens als ik aankom op CDG, vanuit daar trein naar Gare du Nord. Onderweg de Sacre Coeur tegen een vaak blauwe lucht zie afsteken, voel ik mij thuis. Parijs past mij als een perfect gesneden Chanel jasje. Die sfeer, dat dromen, er zijn. Dan weet ik.
Oui, Paris…je t’aime!

DareSheGoes Paris Valerie

DareSheGoes >> at my favorite café in Paris, La Fusée near Centre Pompidou.

 

DareYouGo's

Travel

Stay

Wine & Dine

Mmm…

  • LADUREE, Bougies & Parfums, Macarons & Pâtisseries, Chocolats www.laduree.fr

Must see!

Shopping

 

DareYouGo The Music

DareSheGoes Spotify playlist Paris! Avec plaisir!

(Photography by Valerie Musson Copyright ©2012-2014)

Valerie studied Arts and loves to discover great cities, events, cultures, exhibitions, movies, concerts and lovely places around the Globe. Valerie started her Blog DareSheGoes so people can get Inspired by her Photography, choice of Music and Personal stories.

Comments are closed.