One Happy Town Taipei

DareSheGoes Taipei

Wat is jouw wens? Ik heb wel wat wensen…Voor mensen die ik ken of een huisje aan de zee. Maar ook de wens om nieuwe landen te blijven ontdekken. Zoals bijvoorbeeld Taiwan. Ik koop altijd een reisgids. Ik wil graag ontdekken. Meestal is er altijd wel iemand in je bemanning die ook iets wilt doen. Maar ik hou er altijd rekening mee om alleen op pad te gaan. Deze keer werkte ik met twee hele leuke stewards samen in de Galley. Tijdens onze heen vlucht hadden we eigenlijk al onze weekstop Taipei ingevuld. Met tips van collega’s en mijn gekochte reisgids. Nog een andere stewardess sloot zich bij ons aan en we hebben met zijn vieren one happy Taiwan ontdekt.

Make a wish in Pingxi

Met de metro kun je snel, goedkoop en makkelijk reizen in Taipei. Overstappen op lokale- en sneltreinen. We zijn op weg naar het pittoreske Bergdorpje Pingxi. Waar prachtig gekleurde en geïllustreerde wensballonen aan de lopende band de lucht in gaan. Na meer dan een uur reizen komen we aan. Zo mooi. Zo vrolijk. Pingxi is niet groot en dus goed in een middagje te bezoeken. We drinken thee in het cafeetje slechts een halve meter van het treinspoor, maken foto’s, kopen kaartjes en souvenirs. De avond valt en decoreren ook een eigen wensballon. We schilderden al onze persoonlijke wensen erop en there it goes. “Nu komen al onze dromen uit”. Terug met de boemeltrein naar Taipei. Moe maar voldaan met prachtige indrukken.

“It’s Fantastic”.

Een bezoekje aan de traditionele Memorial Hall werd ook een spontane ontmoeting met 1600 papieren panda’s.(Panda’s on tour exhibition by WWF, designed bij French artist Paulo Grangeon) Een ware attractie voor groot en klein. In het oostelijk deel van Taipei vind je overigens te leuke winkeltjes. (metro Zhongxiao Fuxing) Maar ook grappige thema cafe’s als Hello Kitty Sweets en the Barbie Cafe. Het maakt niet uit hoe oud je bent. Alleen al door de mierzoete outfits van de bediening en Bubblegum Pop word je meegezogen in het concept. Van Hello Kitty Burgers en taartjes tot Barbie macarons. Een ware belevenis al zeg ik het zelf.

Als afsluiter maken we nog een tripje met de Maokong Gondola. (Metro Taipei Zoo Station) Over de groene landschappen met prachtig uitzicht over Taipei en 101 Tower. In Maokong kun je een traditioneel theehuisje bezoeken. Wat ik zelf eigenlijk wel het meest verrassend vond waren de Taiwanezen zelf. Zo vriendelijk en behulpzaam én ze spreken allemaal Engels. Voor mij was deze eerste kennismaking al meer dan ik durfde te wensen. Happy moments. All made in Taiwan.

Valerie studied Arts and loves to discover great cities, events, cultures, exhibitions, movies, concerts and lovely places around the Globe. Valerie started her Blog DareSheGoes so people can get Inspired by her Photography, choice of Music and Personal stories.

Comments are closed.