New stories & memories in Singapore

DareSheGoes-Sentosa

“Ik heb je kaartje ontvangen!” zegt mijn moeder vrolijk aan de telefoon. Sinds ik vlieg stuur ik mijn ouders kaartjes van over de hele wereld. Mijn moeder bewaard ze allemaal en nummert ze. Een mooi reisverslag. De ene bestemming komt vaker voor dan de andere. Elke kaart een ander verhaal. Een herinnering. Zo is elke reis. Elke bestemming. Nieuwe mensen. Nieuwe avonturen. Ook al ben je er al diverse malen geweest.

In mijn top 5 van meest bezochte bestemmingen staat Singapore. Singapore is zo’n twaalf uur vliegen vanaf Amsterdam. Altijd bij aankomst een aangename temperatuur. Een “warme deken” die om je heen valt. Stad van Strand, Cultuur, Nightlife. Omdat wij als crew vanuit Singapore shuttlen naar Bali ontstaan hier voor ons mooie trips. Gevarieerd tussen de 5 en 9 dagen. De 7 of 9 daagse trips zijn bij mij favoriet. Singapore vind ik het leukst “samen”. Opnieuw ontdekken en beleven. Daarom vlieg ik het liefst samen met mijn collega en vriendin Petra naar deze veelzijdige bestemming!

Life is a beach

Een dagje Sentosa Island staat altijd op ons programma. Als het niet regent, uiteraard. Een tropische regenbui is mogelijk in Singapore. Je kunt makkelijk een taxi nemen en dan heerlijk toeven bij de diverse beachclubs aan Siloso of Tanjong beach. De zonsondergang levert vaak prachtige plaatjes op. Dan een hapje eten bij de diverse foodstalls Als Newton Circus of Lau Pa Sat. Of lekker op een terrasje zitten aan de rivier bij Boat of Clarke Quay. Daarna dansen op grote hoogte. Marina Bay Sands Ku Dé Ta of 1-Altitude zijn favoriet bij ons en een ware must do. Prachtig uitzicht over de Skyline van Singapore.

Welcome to Miami

Na bekende buurtjes als Little India, Chinatown en het leuke Arab Street ontdekken wij het buurtje Tiong Bahru. Een ware “Welcome to Miami” feeling. Qua bouwstijl. De Art Deco gebouwen zijn de grondstenen van leuke restaurantjes, unieke winkeltjes. Tiong Bahru maakt deel uit van de National Heritage Board. Bij het Visitors Centre halen we een uitgebreid informatieboekje. Maken een bijzondere historische wandeling. Een middag hier zijn is als een surprise die je uitpakt. Ik ben totaal verrast! Dus Gaan!

Rituelen en verhalen

Werk en vrije tijd is een mooie combi in Singapore! Voordat ik naar huis vlieg koop ik weer een kaartje voor mijn ouders. In mijn hotelkamer beschrijf ik de highlights. Het is een soort van ritueel geworden. De kaart post ik bij de receptie. Klaar om terug te vliegen. We stappen in onze crewbus. Rijden o.a. langs Marina Bay Sands, de Botanische Tuinen, het Artscience Museum. Nog even nagenieten tijdens onze rit naar Changi Airport. Op weg naar nieuwe mensen. Met nieuwe verhalen. En verschillende bestemmingen.

DareSheGoes- Postcard Valerie  X V.

DareYouGo The Music

Luister hier naar de DareSheGoes Spotify playlist Singapore >>

DareYouGo's

  • Drink een Singapore Sling
  • Shoppen op Orchard Road
  • Uitgaan bij 1-Altitude of Ku Dé Ta voor de mooiste uitzichten over de stad
  • Dagje zonnen bij één van de beachclubs op Sentosa Island
  • Metro en Bus zijn goedkoop, handig en veilig!
  • Luister naar mijn Spotify Playlist DareSheGoes Singapore met liedjes die ik hoorde op het strand, tijdens het dansen op grote hoogte. Fijne persoonlijke herinneringen aan deze bestemming!

Valerie studied Arts and loves to discover great cities, events, cultures, exhibitions, movies, concerts and lovely places around the Globe. Valerie started her Blog DareSheGoes so people can get Inspired by her Photography, choice of Music and Personal stories.

Comments are closed.