Buenos Aires: Fly me to the city of Tango!

Tango at Dorrego

“Wil je met mij op tangoles?”  Vroeg ik aan een vriend tijdens een feestje.
Volmondig zei hij: “Ja! Tangodansen met jou lijkt mij leuk!” Tijdens die tangolessen in de ban geraakt van de muziek van Gotan Project. Een tangosound met een mysterieus sexy upbeat randje. Ik kan er eindeloos op wegdromen én dansen. Toen Buenos Aires weer in het route netwerk van KLM terugkwam klopte mijn hart vol verlangen. Hier moet ik heen!

The bucketway.
 Ik weet niet hoe jij dat doet maar als ik naar een nieuwe bestemming vlieg maak ik een soort van mini bucketlist. Dingen die ik graag zou willen zien, doen en ondernemen.
 Mijn bucketlist Buenos Aires zag er als volgt uit:

  1. Hop On en Hop Off, eerste indruk van de stad
.
  2. Tango schoenen kopen.
  3. Tango les/dansen in San Telmo
.
  4. graf Evita Peron (Recoleta).
  5. MALBA museum
.
  6. Argentijnse Steak eten
.
  7. Rondleiding Teatro Colón
.
  8. De gekleurde huisjes van La Boca.

 

Nummer 1 heb ik als eerste kunnen wegstrepen. Een hop on off tour (van bijna 4 uur zonder uit te stappen) geeft je een goede indruk. Hoe zit de stad in elkaar. Hierdoor kon ik 8 ook afstrepen. Hoewel ik deze wel nog wat beter wil bekijken. Ontdekte het leuke Palermo waar ik graag meer van wil zien. Na de stadstour richting San Telmo. Verwelkomt met live muziek op de Plaza Dorrego. Ik vind de Bandoneon een prachtig instrument. Zo sfeervol. Nummer 6 smaakte mmm… werd ook meteen maar van de lijst gestreept. Een prachtige “score” voor een eerste dag.

Evita street Floralis Genérica

Op zondag is er in de wijk San Telmo een antiek markt. De zon schijnt. Ik voel die passie gewoon branden. Vooral als ik kijk naar de stelletjes kijk die op de Plaza Dorrego tangodansen. Dat wil ik ook! Zo mooi, vol passie. Intens. Samen met twee collega’s struin ik verder door deze sfeervolle wijk. Verteld over mijn “lijstje” valt mijn oog op een speciaalzaakje voor Tangoschoenen.(VB tangoshoes, Av.Independencia 389 San Telmo) Daar staan ze, niet te hoog en perfect passend. Nummer 2 is een feit.

Omdat het MALBA op dinsdag gesloten is gaan we op maandag na onze shuttle Santiago de Chili naar dit veelzijdige museum. Een prachtige collectie van Latin American Art 20th Century. Persoonlijke favoriet Frida Kahlo én verrassend kunstwerk van Maria Martins “The impossible” (1945) zijn voor mij de hoogtepunten. Numero 5 check. (www.malba.org.ar)

MALBA collection

Mijn laatste dag begint met een bezoek aan het graf van Evita Peron in Recoleta. De middag spendeer ik in Palermo. Niet op de bucketlist maar ideaal om een regenachtige dag in Buenos Aires door te brengen. Talloze leuke winkels. Veel trendy koffietentjes en barretjes! Buenos Aires bruist van de passie, gezelligheid, muziek en mooie culturele bezienswaardigheden.

graf eva peron palermo Koffietentje Palermo muurschildering

Nu ik dit zo schrijf verlang ik terug. Gelukkig maar, want mijn lijstje is nog lang niet af. “I bought the right shoes, next time I’m gonna dance! ” Reminder to self!

Hasta la Próxima X

DareYouGo's

Landmarks

MALBA, Museo de Arte Latinoamericano de Buenos Aires

 

DareToShare

Valerie studied Arts and loves to discover great cities, events, cultures, exhibitions, movies, concerts and lovely places around the Globe. Valerie started her Blog DareSheGoes so people can get Inspired by her Photography, choice of Music and Personal stories.

Comments are closed.