DareSheGoes Mexico City

DareSheGoes Mexico City

Een “spontaan” reisje op mijn rooster! Mede omdat ik de Boeing 747 weer moet vliegen om current te blijven op deze machine. Een 48 uur stop Mexico City. Ben er lang niet geweest. Maar ik ben er erg blij mee.

In Mexico City staat een voor mij bijzonder gebouw. Het is een wereld op zich. Je kan er wegdromen en beleven. Je laten inspireren en buiten genieten. Het is een intieme plek. Waar Mexicaanse kunstgeschiedenis is geschreven. Waar Frida Kahlo geboren is. Waar ze Diego Rivera lief had. Prachtige schilderijen creëerde. Pijn en frustraties kende. Waar ze uiteindelijk ook stierf. Ik neem je mee naar haar Casa Azul.

DareSheGoes Casa AzulDareSheGoes Londres 247DareSheGoes Calle LondresDareSheGoes Frida Kahlo

Met drie andere collega’s neem ik vanuit ons hotel een taxi naar de wijk Coyoacán. Het is een van de oudste en mooiste wijken van Mexico City. “Londres 247, Casa Azul Senõr!” In de taxi vertel ik enthousiast over mijn liefde voor Frida en haar werk. Waarom ik telkens weer terug keer naar deze fijne plek in deze vrolijke stad. Door het vliegen heb ik al in diverse musea en tentoonstellingen werk van haar bekeken. Van New York tot Berlijn. Ze blijft mij fascineren. Na een ritje van ongeveer een half uur staan we voor het opvallende blauwe huis. Het zonnetje schijnt. Ik krijg kippenvel als ik naar binnenloop. Die oase van rust, vrolijkheid en creativiteit overvalt mij elke keer weer. Het is iets onrealistisch. Een wereld op zich.

Ik koop een extra kaartje zodat ik binnen mag fotograferen. We lopen langzaam door alle kamers en ruimtes. Prachtig verhalende zelfportretten. Waar je uit ziet en voelt dat deze vrouw geworsteld heeft met haar leven. Het contrast met het kleurrijke interieur is daarom ook bijzonder te noemen. We drinken nog een drankje op het terrasje van het kleine Frida Cafe. Wat een positieve energie hangt op deze plek. Zou er zo kunnen wonen. We nemen een taxi terug naar de stad.

DareSheGoes Casa Azul Cactus-TerrasDareSheGoes Mexico ValerieDareSheGoes Mexico-cityDareSheGoes Frida Kahlo Art

Mexico city is een stad vol culturele gebouwen. Met het centrale Zócolo. Waar altijd een enorme Mexicaanse vlag trots wappert. Aan de voet de kathedraal. Entertainment van muziek en kunstenaars door de straten. Je kunt gezellige marktjes bezoeken en nog meer Frida souvenirs of een sombrero scoren. De vriendelijkheid van de Mexicanen werkt erg aanstekelijk. Met een grote glimlach geniet ik nog even na in de zon.

Frida zei ooit:

Who needs feet? I’ve got wings to Fly

Laat daarom de vleugels van KLM je naar het blauwe huis vliegen en je begrijpt wat ze bedoeld!

Viva Frida! Viva Mexico!

Also published on KLM Blog

(english)

https://blog.klm.com/dareshegoes-travel-tips-mexico-city/7946

DareToShare

Luister naar de DareSheGoes Spotify playlist Mexico en kom alvast in de stemming >>

DareYouGo's

  • Kijk de met Oscar bekroonde film Frida uit 2002 met actrice Salma Hayek als Frida Kahlo.
  • Luister een avondje naar de Mariachi.
  • Bezoek één van de dakterrassen met prachtig uitzicht over het Zócolo. Bv die van het Holiday Inn Hotel waar je ook voor een prima bedrag kan lunchen.
  • Bezoek de Kathedraal.
  • Ga met de Hop-on Hop-off bus mee.
  • Koop leuke souvenirs op de diverse kleine marktjes.
  • Sta even stil op straat en luister en kijk naar de straatartiesten.
  • Ga naar mijn favoriete plek in Mexico stad! Het Frida Kahlo museum aan Londres 247, Col.del Carmen, Coyoacán.

 

Valerie studied Arts and loves to discover great cities, events, cultures, exhibitions, movies, concerts and lovely places around the Globe. Valerie started her Blog DareSheGoes so people can get Inspired by her Photography, choice of Music and Personal stories.

Comments are closed.