DareSheGoes Bush Camp in Kenya

DareSheGoes Bush Camp in Kenya

De zomer bijna voorbij. Het weer was prachtig. Maakte mooie reisjes en uitstapjes. But the best is yet to come. Over een maand is het zover. Mijn to do lijst streep ik langzaam af. Verlof is geregeld. Mijn kledingkast nog opruimen. Vrienden doneren kinderkleding. Zelfs mijn tandarts geeft alvast extra tandpasta en tandenborstels aan mijn moeder mee. Alles is welkom. Alles neem ik met liefde mee. Mee naar voor mij 4 fantastische dagen in Kenia. Mee naar het jaarlijks terugkerende Bush Camp van Wings of Support!

Mooie levenservaring

Als donateur van Wings of Support ben ik één van de 100 vrijwilligers die vier dagen met kansarme kinderen uit Kenya gaat kamperen. Verdeeld over vier kampen van vier dagen. Voor deze kinderen een ware mini vakantie. Ze kunnen écht even kind zijn. Dat ik hier mijn steentje aan bij mag dragen is een waar cadeau! Een van mijn mooiste levenservaringen tot nu toe. Dit word mijn derde jaar Bush camp. Samen met Mathilde. Ik leerde haar in 2011 kennen op mijn eerste Bush camp. Er was meteen een klik. En zo gaan we dit jaar weer. Net als vorig jaar. Samen richting Nairobi.

DareSheGoes-Bush Camp 2013

Bare Necessities

Als vrijwilligers team draag je zorg voor 2, 3 of soms 4 kindjes. Wij hebben in totaal 6 fantastische meiden begeleid. Allen met een eigen verhaal. De meeste kinderen die mee op Bushcamp gaan wonen in weeshuizen of komen uit sloppenwijken als Kibera. We zorgen o.a. voor nieuwe kleding, vrolijke activiteiten, een warme douche, voedzame maaltijden. Samen slapen ze dan in een iglotentje. Net als Mathilde en ik. Ik hou van het back to basic principe. Slapen onder de sterrenhemel aan de prachtige Lake Naivasha. De natuur geluiden om je heen. Wetende dat op nog geen tien meter afstand van je tentje Nijlpaarden grazen. Zon op je bol. Buiten zijn. Samen lachen en dan ’s avonds die natuurlijke rust. Meer heb ik niet nodig om geluk te voelen.

Positive energy

Zwemmen, op Jeep én wandel Safari, kunstwerkjes maken, zingen, spelletjes doen, dansen. Na vier dagen valt het afscheid dan vaak zwaar. Maar die positieve energie die het de kinderen maar ook mij geeft….Daar kun je een hele tijd op teren. 400 woorden zijn te weinig om dit alles te beschrijven. Foto’s zeggen vaak meer dan woorden.
Bushcamp geeft vreugde. Bushcamp is genieten. Bushcamp is the best!
Wees lief voor je medemens. Dare to Care!

Tip: Kijk op www.wingsofsupport.org voor alle projecten die wij steunen. Feel free to donate!

Asante!
DareSheGoes Bush Camp in Kenya-Wendy

>> Dank aan Nolani Spruijt voor de ontzettend leuke foto van Wendy, Snorrine, Daniella en mij tijdens de Jeep safari!

Lees hier de Engelstalige versie van DareSheGoes Bush Camp in Kenya op KLM blog:
https://blog.klm.com/bush-camp-in-kenya/7459/

DareYouGo The Music

Luister hier naar de DareSheGoes Spotify playlist Bush Camp Kenya

Valerie studied Arts and loves to discover great cities, events, cultures, exhibitions, movies, concerts and lovely places around the Globe. Valerie started her Blog DareSheGoes so people can get Inspired by her Photography, choice of Music and Personal stories.

Comments are closed.