40 in Paris

Dare she goes ijsjes!

Mijlpalen hoor je te vieren. In 2004 werd ik dertig in New York. Om middernacht Nederlandse tijd en zes uur ’s avonds New York time stond ik in mijn eentje op het Empire State Building. Een memorabel moment. New York is voor mij de stad van energie en creatieve prikkels. Als ik terug kijk naar de afgelopen 10 jaar heeft dat mijlpaal moment mij die creativiteit en energie gebracht. In die jaren is ook DareSheGoes ontstaan.

Tour de Montmartre

Een maand geleden vierde ik mijn veertigste verjaardag in Parijs. “Paris” stad van de romantiek. Parijs de stad waar ik ooit mijn allereerste KLMblog over schreef. De stad die ik heel goed ken. De stad waar ik van hou. En zij van mij. De dag voor mijn verjaardag arriveer ik rond het middaguur samen met twee van mijn beste vriendinnen op Gare Du Nord. Ik heb voor een ons een fijn appartement gehuurd aan de Rue Lepic 1. (Résidence Blanche ) Montmarte is een van mijn lievelingswijkjes in Parijs. Het weer is stralend en kleden ons snel om in zomerse outfits. Via Rue Lepic lopen we naar Rue des Abbesses. Bij Amorino kopen we een heerlijk als bloem gedecoreerd ijsje. Bij place des Abbesses vind je le mur des je t’aime. Prachtig. Via de Rue des 3 Frères lopen we de typisch stijle trappen omhoog richting Place du Tetre. Eenmaal boven vind je links het schattige terras van Chez Plumeau. Heerlijk in de schaduw. We nemen een Franse uiensoep en drinken wijn. Genieten van de sfeer. Via de kunstenaars op Place du Tetre bezoeken we de Sacre Coeur. Om vervolgens naar beneden te gaan en terug te lopen naar Rue Des Abbesses. Hier strijken we neer op het terras van Le Nazir.

Bastille’s Best

De avond valt. Een kleine verkleedpartij en on y va met de metro richting Bastille, waar ik gereserveerd heb bij mijn lievelingsrestaurant Chez Paul. Een heerlijke Franse bistro. De steaks zijn formidable. En de tarte tartin the best in Town! Om middernacht proosten we er met een Kirr Royal op mijn nieuwe mijlpaal. In de stad van de liefde.

Bastille Chez Paul

Sur Seine

Mijn verjaardag beginnen we goed met een echt Frans ontbijtje bij Café des Deux Moulins. Bekend van de film van Amélie. Via Place de La Concorde lopen we langs de Seine. Bij de Passerelle Léopold-Sedar-Senghor koop ik een slotje. Schrijf er “40 in Paris” op met een hartje. Hang het slotje aan de brug met uitzicht op het Musee D’Orsay. Ik lach.

Deux Moulins Amelie le petit dejeuner amelie

We lopen langs de Seine richting Pont Alexandre III. Wat we langs de Seine ontdekken is werkelijk fantastisch: les Berges! Hier kun je oa. Zeecontainers met tuintje incl zitkussens gratis kunt huren voor 1,5 uur! (Wel even reserveren via de site www.lesberges.paris.fr) Dansen onder Pont de la Concorde op je eigen playlist? Wij deden het!

Bij de “stadstrandjes” van Rosa Bonheur sur Seine en Flow sluiten we deze mooie middag af. Om half acht terug naar huis vanaf Gare du Nord. Op weg naar de “veertigers”. Zouden ze mij de liefde brengen? Het maakt eigenlijk niet uit…

“We’ll Always have Paris”

Pont Alexandre II

Rosa Bonheur sur Seine   Flow

 

DareYouGo's

Breakfast/Lunch

Café des Deux Moulins, 15 Rue Lepic, 75018 Parijs

Diner

Restaurant Chez Paul

Landmarks

Basilique du Sacre-coeur Montmartre

Musee D’Orsay

Stadsstrandjes

les Berges

Flow en Rosa Bonheur sur Seine

 

DareToShare

Valerie studied Arts and loves to discover great cities, events, cultures, exhibitions, movies, concerts and lovely places around the Globe. Valerie started her Blog DareSheGoes so people can get Inspired by her Photography, choice of Music and Personal stories.

Comments are closed.