Fashion: From one Runway to Another

Frontrow SpijkersIISpijkers

Naast mijn werk als cabin attendant werk ik ook af en toe in the fashionscene. Fotografeer onder andere portfolio’s voor mensen die staan ingeschreven bij castingbureaus. Draai ik twee keer per jaar mee met Fashionweek Nederland. Coördineer ik de designermeetings en werk ik meestal mee aan de frontbalie of help backstage. Door het werken bij KLM ben ik bevoorrecht om privé of en route gave fashionevents te bezoeken.

Fashion Flights

Zo vloog ik een weekend naar Madrid voor een overzichtstentoonstelling van Yves Saint Laurent. Maar ook naar Paris Fashion Week waar ik ooit mijn allereerste echte catwalkshow zag. Die van de Japanse modeontwerper Yohji Yamamoto. Ook London heeft mij al veel mode inspiratie gebracht. Ik heb er stage gelopen voor mijn studie. Mijn liefde voor mode is in London tijdens mijn studie is ontstaan. Ik genoot van de prachtige etalages van designers in Kensington en struinde over Camden Market. In 2012 was ik te gast bij London Fashion week. Zat ik dankzij een vriendin frontrow bij de show van de Nederlandse zussen Spijkers & Spijkers. Voor een modeliefhebber een klein geluksmomentje.

David Bowie Is  Alexander McQueen catalogueHolland Herald Piet Paris

It’s a London Thing

Vorig jaar bezocht ik tijdens een London nachtstop de “David Bowie Is” tentoonstelling in het Victoria & Albert Museum. Bowie is voor mij naast legendarisch zanger ook een echte style Icon. Een ware Cameleon. Bij elk album weer een nieuw imago. ( “David Bowie Is” is nu on tour zie tips) Het Victoria & Albert Museum showt vanaf 14 maart 2015 “Savage Beauty”. In 2011 mocht ik dit prachtige eerbetoon aan de Engelse ontwerper Alexander McQueen al in het New Yorkse Metropolitan museum bekijken. Voor mij de mooiste Fashion expo die ik ooit zag. Tickets zijn nu online te boeken. Gecombineerd met een bezoek aan het leuke London meer dan waard. Momenteel kun je al naar “the World of Jean Paul Gaultier – from the sidewalk to the catwalk” in de Barbican Art Gallery ook in London. Welke vorig jaar in Nederland te zien was. Een absolute aanrader voor fashionista’s! Verder is er in the Fashion Space Gallery de eerste expositie van Jean Paul Gaultier’s grafische werk te zien.

KLM & Dutch Fashion

Waar ik als Fashion minded person enorm trots op ben is dat KLM met diverse Nederlandse Modetoppers samenwerkt. Wij dames dragen een uniform ontworpen door modeontwerper Mart Visser. Sierde de illustraties van mijn favoriete mode-illustrator Piet Paris al diverse malen de cover van ons on board magazine Holland Herald. En krijgen al onze Business Class passagiers een comfort bag van de ontwerpers Viktor & Rolf Cadeau. Hieronder vind je de links naar mijn culturele fashiontips. Luister ook eens naar mijn nieuwe Spotify Playlist with a touch of fashion. Don’t forget: “Everyday is a Fashion show & the world is your Runway…” Enjoy it!

DareYouGo's

“The World of Jean Paul Gaultier ~ from the sidewalk to the catwalk”

Barbican Art Gallery London

http://www.barbican.org.uk/artgallery

“Jean Paul Gaultier: Be my Guest”

The Fashion Space Gallery London

till 25th August http://www.fashionspacegallery.com

“Savage Beauty”

Victoria & Albert Museum London

tickets and info: http://www.vam.ac.uk/content/exhibitions/exhibition-alexander-mcqueen-savage-beauty/about-the-exhibition/

“David Bowie Is”

on tour info http://www.vam.ac.uk/content/articles/t/touring-exhibition-david-bowie-is/

DareToShare

Valerie studied Arts and loves to discover great cities, events, cultures, exhibitions, movies, concerts and lovely places around the Globe. Valerie started her Blog DareSheGoes so people can get Inspired by her Photography, choice of Music and Personal stories.

Comments are closed.