KLM blog …There She Goes. >>

DareSheGoes-There She Goes

Een week geleden werd mijn eerste blog voor KLM gepubliceerd via http://blog.klm.com. Let’s call it the cherry on the creative cake!

DareSheGoes- KLM Blog bio

Une petite histoire.

In 1998 ben ik afgestudeerd aan de Fontys Hogescholen welke later samen ging werken met de Kunstacademie in Maastricht. Na diverse creatieve banen & opdrachten begon ik twee jaar geleden mijn eigen bedrijfje Valproductions: waar men terecht kan voor oa. portfolio’s voor castingburo’s, avatars voor social media of websites. Vorig jaar heb ik ook mijn medewerking verleend aan een “Glossy” voor de Stichting Jongeren en Kanker. Naast dit creatief zijn vlieg ik deeltijd bij de mooiste airline die er is KLM.

What’s in a name?

Maar ik hou van meer dan alleen fotografie. Reizen. Mode. Kunst. Muziek.
Een goede vriendin van mij, Ellen, zei altijd: “Val, jij moet echt gaan bloggen”. Ik weet niet hoe vaak ze mij dat heeft ingefluisterd. Ellen en ik delen de liefde voor Mode. We hebben samen al veel geweldige modetentoonstellingen bezocht. Van Parijs tot in Madrid. In mei waren we samen eens een dagje bij een Spa. Weer kwam het bloggen ter sprake. Ik vertelde haar dat ik dacht aan een blognaam als: She goes, of There she goes. Ellen zei klinkt goed, maar de “spice” kun je maken van there. Waarom doe je niet Dare She Goes? Dare She Goes, wat één woord al niet kan doen. Het gaf inderdaad die extra spice, een dubbele betekenis. Ik begon het te voelen. This is it. Bij thuiskomst meteen kijken of dareshegoes.com of nl. beschikbaar was. En zo geschiedde…

The kick and the butt.

Top…maar je moet er natuurlijk wel wat meedoen. Ik had er wel al een idee bij, bij elke blog een spotify playlist om in de juiste stemming te komen. Foto’s van eigen hand en wat leuke tips >> dareyougo’s.
In September kreeg ik een whats app van Mischa. Mischa en ik zijn naast vriendinnen ook collega’s. Mischa en ik houden van muziek. Mischa en ik hebben altijd leuke ideeën over hoe je je kan (ver)kleden voor feestjes. Mischa wilde graag weten of ik al bezig was met dareshegoes. Ze moest namelijk aan mij denken. Ze had mij zelfs al een beetje “gepromoot”. Of het niet iets voor mij was om te gaan bloggen voor KLM? Inclusief die eigen foto’s en die spotify playlist? Dat ik maar eens snel een mailtje moest sturen naar het bijgesloten mailadres. Zo geschiedde…ik stuurde twee blogs in. Inclusief eigen foto’s en de Spotify Playlists.

Mischa gaf mij die kick die mijn butt nodig had. Het werd tijd om dit nu echt vorm te gaan geven. Via een gezamelijke vriend die ons vaker trakteert met rondjes varen over de Amsterdamse grachten leerde ik Michael de Groot van Misign kennen. Ik belde hem. We spraken af. Michael heeft na onze “nu hak ik de knoop door”- afspraak diezelfde avond nog dareshegoes.com vormgegeven. Hij heeft mij wegwijs gemaakt in de wereld van WordPress en gaf mij stof tot nadenken. DareSheGoes kreeg vorm en kwam tot leven.

There she goes.

Begin oktober. Na een weekend bushcamp voor wings of support in Kenia bij terugkomst in het crewhotel in Nairobi checkte ik mijn email. >> Ze zagen het zitten en vonden mijn ingestuurde blogs, de foto’s en de playlists “lekker” makend. Of ik het leuk vond om mij te committeren voor 1 blog per maand?
“Yihoeeeee” zei ik en mijn collega’s keken mij lachend aan…Trots vertelde ik ze over mijn aanbod. Ik maakte een foto van de mail zodat ik tijdens de vlucht terug naar Amsterdam het allemaal nog eens rustig kon nalezen.

Op 29 november publiceerde KLM BLOG één van mijn ingestuurde blogs. En het was ook de eerste die ik schreef over een stad die ik inmiddels aardig ken. Waar ik mij altijd als in een soort van Chanel jasje voel, waar ik al met veel familie & vrienden heb mogen zijn: Parijs.

DareSheGoes-KLM Facebook

Op 30 november heeft het KLM Social Media team het blog “aangejaagd” via kanalen als Facebook, Twitter, LinkedIn en Google+. Er werden twee van mijn ingestuurde foto’s tot één gesmolten, als een ware KLM advertentie! Een week later is die foto met bijbehorende link naar het blog via FB al bijna 4000 keer geliked, zijn er meer dan 130 reacties op binnengekomen en is hij meer dan 125 keer gedeeld. Heeft KLM via Twitter 3 tweets verstuurd die in totaal 91 keer zijn ge(re)-tweet. 2000 daadwerkelijke clicks op het blog zelf in vier dagen. Gedeeld, gelezen en getweet door mensen over de hele wereld. Een prachtig creatief platvorm.

DareSheGoes-KLM Tweet DareSheGoes-KLM TweetDareSheGoes-KLM TweetDareSheGoes-KLM Retweet

Ik kijk erg uit naar deze maandelijkse samenwerking. Dat ik voor het bedrijf waar ik al bijna 10 jaar voor werk, mensen van over de hele wereld op een positieve manier mag inspireren om ook eens naar zo’n prachtige KLM bestemming te vliegen. So Read. Listen. Dream. Dare… and Fly!

DareYouGo The Music

Daarom nu ook een speciale Playlist die alles zegt over waar DareSheGoes voor staat.
Dare, Share and Enjoy!

3 Januari 2013 komt mijn tweede blog uit voor KLM Blog. Lees meer >>

Thank you:
Ellen, Mischa, Michael, Walther (engelse vertaling Parijs), Bonnie, Jasper en alle andere “believers, followers en vrienden” van DareSheGoes!

Valerie studied Arts and loves to discover great cities, events, cultures, exhibitions, movies, concerts and lovely places around the Globe. Valerie started her Blog DareSheGoes so people can get Inspired by her Photography, choice of Music and Personal stories.

Comments are closed.