Xmas…Blame it on George & Andrew.

DareSheGoes-XMas Spotify

De laatste jaren is kerst voor mij een soort van “dingetje” geworden. Begrijp mij niet verkeerd ik vind het heerlijk om tijd door te brengen met mijn familie en vrienden. Maar het lijkt alsof het met kerst “verplicht” leuk moet zijn. Het liefst met sneeuw, een echte boom en een vriendje. Tenminste dat is wat ik zelf geloof sinds 1984.

Sinds 1984?

Ja, sinds 1984. Toen voor mij dé kersthit uitkwam. Een nummer met bijbehorende clip waar ik nog steeds een warm gevoel van binnen krijg. Wegdroom. Last Christmas.
Zo moet het zijn. Zo wil ik het. Elk jaar weer. Rollen door de sneeuw, sneeuwpop bouwen, mij laten verwarmen en kusjes bij de boom. Samen met je vrienden en je geliefde zijn.

Toen ik in 1984 van mijn ouders het single-tje van Wham! Last Christmas kreeg was dát mijn beeld van volwassen zijn en kerst vieren. Über Romantisch. Dat het nummer mij nog steeds kan doen wegdromen vind ik eigenlijk best heel knap. Reality bites soms een beetje zeg maar, vooral in de decembermaand. Geen sneeuw, wel een boom, fijne vrienden, geen geliefde. Het Last Christmas gevoel is in al die jaren nog nooit tot die 4 vinkjes gekomen. (Sneeuw ✔, boom ✔, vrienden ✔, geliefde ✔)

Gelukkig kan ik toch nog steeds erg “genieten” van deze plaat. Denk ik oa. terug aan grappige momenten toen ik als pubermeisje dit nummer luidkeels stond mee te zingen in de kroeg op tweede kerstdag. Prijs mijzelf gelukkig met wat ik heb. Dat is veel en heel mooi. Zometeen ga ik weer naar het zuiden. Schuif ik vanavond aan bij een kerstdiner gemaakt door goede en lieve vrienden die ik al jaren ken. Ga ik elk jaar samen kerstinkopen doen met mijn broer. Met mijn moeder naar de mis die voor mijn opa en oma gehouden wordt. Fijne wandelingen maken met mijn pa. Tradities. Die zijn om én van te houden.

DareToShare

Als “kerstcadeautje” daarom voor jullie de DareSheGoes Xmas Playlist on Spotify voor bij het diner, bij je boom, en route of thuis, alleen of met je liefde. Dare to Share en Dare to Care in 2013 heb allemaal een fijne kerst!

Valerie studied Arts and loves to discover great cities, events, cultures, exhibitions, movies, concerts and lovely places around the Globe. Valerie started her Blog DareSheGoes so people can get Inspired by her Photography, choice of Music and Personal stories.

Comments are closed.